Faro Roncudo Percebeiro cabo Roncudo Cabo Roncudo Cruces do Roncudo Porto de Corme Corme nevado, 1956 Vistas Dunas da Barra Litoral Niñóns e porto de Santa Mariña. Vista aérea Praia de Ninóns Ponteceso de noite

Hivern

Camiño de Balarés

Que l’hivern no sigui un impediment per explorar aquests camins! Tria les jornades més clements per gaudir dels canvis que el fred deixa en el paisatge intermareal i marítim.

El blau grisós del mar i l’olor intensa de sal que desprenen les ones t’acompanyaran en els gairebé dotze quilòmetres de la ruta Camiño da ribeira (PR-G 148) entre Ponteceso i Corme.

Una mica més si tens alè per sentir l’esplendor del paisatge de la Costa da Morte en el tram alternatiu entre Corme i cap Roncudo o si vols fer la volta fins a la capital municipal per la variant que puja des de la Pedra da Serpe fins a l’Alto dos Loureiros i acaba en el mont Branco (PR-G 148.1).

En la ruta Pondaliana trobaràs la vegetació adormida, però les branques nues i els verds més apagats també seran un al•licient per anar recorrent els catorze monòlits distribuïts entre la capital municipal i el mirador del mont Branco i llegir cadascun dels poemes escrits per Eduardo Pondal.

L’hivern també és temps per veure l’espectacle dels temporals al costat del mar. Això sí, millor resguarda’t en la calor d’algun dels locals adherits a la Xarxa de Dinamitzadors Turístics o sentint caure la pluja mentre contemples les obres de la Fundación Torre-Pujales, Museo de Arte Contemporáneo de la Costa da Morte a Corme.

No oblidis extremar les precaucions en llocs lliscadissos i tingues cura amb les pujades de les marees en determinades parts del camí.

  • GAC 3 Costa da Morte
  • Fondo Europeo de Pesca
  • Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente
  • Consellería do Medio Rural e do Mar
  • Web municipal Ponteceso
© 2012 Ponteceso. Os Camiños do Mar